Consideraties

Intuïtie is verstand dat haast heeft.

Holbrook Jackson
Brits journalist, schrijver en uitgever 1874-1948

 
Nieuwendam.jpe

Achtergrond

                                              

Ik ben 39 jaar verloskundige en heb in Amsterdam-Noord in mijn verloskundige praktijk en in het AMC met hart en ziel gewerkt.

Momenteel ben ik als hoofd “Thuismonitoring van hoog risico zwangeren van het AMC en regioziekenhuizen” verantwoordelijk voor de organisatie en de daadwerkelijke medische en verloskundige controles thuis voor deze speciale groep zwangeren.

Alle facetten van het mooie vak van verloskundige ervaren, ervan genieten, maar ook heel hard moeten aanpakken, dat behoort bij het dagelijks leven van de verloskundige.

Al die tijd in actie zijnde zowel in mijn gezin als aan het werk, mediteerde ik dagelijks thuis en wekelijks in groepsverband.

Op deze meditatieve weg kwam ik als vanzelf terecht, na een cursus over psychosociale wetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

In 1976 nam ik deel aan de voorbereidende wekelijkse cursus tot meditatie aan de School voor Filosofie, vanaf 1978 startte voor mij de meditatie en ben ik later opgeleid tot meditatiebegeleider en in het lesgeven over aandachtstrainingen. (Mindfulness)

De theorie bestond uit het bestuderen van Oosterse en Westerse filosofie en van het Sanskriet. Het was voor mij een zeer leerzame periode, waardoor een brede persoonlijke ontwikkeling vorm kreeg.

Sinds 1999 heb ik me verdiept in Hatha Yoga, wat ik wekelijks volgde bij Francien Goudsbloem, yoga docente.

Van 2010 - 2015 volgde ik Nidra Yoga bij Rob de Ron in het spiritueel centrum De Roos. Momenteel Hatha Yoga bij Gloria Spaans in de Serre in Nieuw West.

Dit alles, de filosofie en de yoga, kwam mij gelijk ten goede in mijn rollen als vrouw, moeder en verloskundige.